grada henstra

Geen Woorden, Maar Daden

portfolio

Commerciële teksten schrijven

2020

praktische psychologie

1996

In 1996 heb ik de (schriftelijke) cursus Praktische Psychologie met goed resultaat (gemiddelde cijfer 9.5) gevolgd bij Eurodidakt, gevestigd te Voorschoten. Met een gemiddeld cijfer van 8.4 heb ik de opleiding Commerciële Teksten Schrijven met goed resultaat doorlopen aan de Nationale Handelsacademie te Panningen (nha). Deze combinatie van vaardigheden stelt me in staat om commerciële teksten te schrijven met het oog op de beleving van de lezer.

Column de westereender

x50

In de regionale krant ‘De Westereender’ heb ik een eigen column gehad, waarvoor ik 50 teksten heb geschreven. De column werd gepubliceerd onder de naam ‘Hoofdzaken’, waarvan enkele hieronder te vinden.

Hoofdzaken 51

Wendingen

Hoofdzaken 25

Doe maar gewoon

Overige projecten

In 2020 heb ik een artikel gepubliceerd voor in-Dokkum, genaamd ‘Route 34’ (klik de titel voor de link). Een eigen rubriek ‘NEFnijs’ kon in verband met Covid-19 niet verder gerealiseerd worden.

‘De Jeugd heeft de Toekomst?!’ In mijn portfolio heb ik de eerste editie geplaatst en nu het weer mogelijk is, volgen er meer interviewen met jongeren.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van overige projecten. Deze variëren van commerciële (web)teksten, storytelling, persberichten, nieuwsbrieven, advertenties tot korte verhalen en gepubliceerde poëzie.

Team H

Mijn gevoel en gedachten tijdens het schilderen van dit schilderij…
En nog elke keer als ik er naar kijk!
Gezin abstract chaos

De Jeugd heeft de Toekomst?!

verhaal van Tom (Rubriek ‘De Jeugd heeft de Toekomst?!(Portfolio)

MANAGER ICI KAPPERS

2007-HEDEN

verkoopster sake

1998-2007

Diverse voorkomende werkzaamheden, incl. verkoop, productie, boekhouding, interieur en etalage behoorden tot mijn taken. Ik had bij Sake Store mijn eigen boetiek. Ik was, al zeg ik het zelf, heel goed in mijn werk. In 2007 heb ik samen met mijn man vijf kapsalons overgenomen. Tot op heden ben ik mede-eigenaresse en hou me bezig met de administratie, personeelszaken, en ben ik verantwoordelijk voor de uitstraling van de salons.